25 juni 2022
gratis entree
Stationsweg, Sliedrecht

Herman Brock Jr

Bluegrass

uit Nederland

Deze band speelde op

Herman Brock Jr. (Winterswijk, 18 September 1970) groeide op in Terneuzen en speelde als tiener al gitaar in de FFFF-band van zijn vader Herman Brock Sr. Zijn hoofdinstrumenten zijn zang en gitaar, en hij speelt daarnaast ook banjo, mandoline, contrabas en dulcimer.

Brock Jr. richtte in 1999 samen met bassiste Lizz Sprangers de band Eurocasters op waarmee hij meerdere malen in Texas toerde. In 2003 nam hij zijn album ‘Straight Up!’ op in Palmer, Texas met muzikale bijdragen van o.a. Mike Morgan, Hash Brown en Holland K. Smith. Brock’s laatste elektrische’ album ‘Coco Loco’ werd in 2005 in Austin, Texas geproduceerd door Jesse Dayton, met bijdragen van topmuzikanten uit Austin zoals Redd Volkaert en Erik Hokkanen. Jesse heeft op zijn beurt weer songs van Brock Jr. opgenomen die regelmatig op Austins KVET radio te horen zijn.

Brock richtte in 2006 samen met Lizz Sprangers en Geertje van den Berg de bluegrass- en old time-band Brock & The Brockettes (www.brockettes.com) op. Sinds 2009 speelt hij ook met zijn bluegrassband Brock’s Blue Grass Bunch (www.bluegrassbunch.com), waarmee hij in Kentucky heeft getoerd.