25 juni 2022
gratis entree
Stationsweg, Sliedrecht

Niko

Indie Rock

uit Nederland

Deze band speelde op

Niko maakt rauwe en dansbare indie rock. Muzikaal wisselt de band hoekige riffs af met catchy refreinen waarin Nik van den Berg je tekstueel de romantiek van een TL-verlichte ruimte laat zien. De nummers, niet geheel zonder ironie gebracht, worden ondersteund met een sound die de band uitspuwt alsof het hun levensbloed is.

Deze Haagse band, ooit begonnen als solo-project in Los Angeles, bracht in 2018 haar EP ‘You Might Like It, But I Might Just Hate It’ uit. Een cassette vol nummers met gemene gitaarsolo’s en refreinen die je mee moet zingen terwijl je over de snelweg sjeest.

Na het spelen van een overvloed aan shows – in studentenkamers, venue’s en festivals zoals Grasnapolsky, Motel Mozaïque en The Life I Live – stoomde de band zich klaar voor de opnames van de nieuwe EP die in augustus het levenslicht zal aanschouwen.

De nieuwe EP bevat zes tracks die naadloos op elkaar aansluiten. Samen met de rauwe sound die de band met producer ‘Tom Meijer’ gevonden heeft in verschillende kleine studio’s in Amsterdam, is de Niko-sound nu beter dan ooit. ‘Myself’ is de eerste single en in deze track is de band op zoek naar een antwoord op de vraag welke plek individualisme heeft in de huidige egocentrische maatschappij.