4 september 2021
gratis entree
Stationsweg, Sliedrecht

Stone Golem

uit Nederland

Binnenpodium

16:40 - 17:30

Stone Golem is een verhaal gedreven spacerock band uit Dordrecht/Rotterdam/Gent. De band onderscheid zich door de unieke combinatie van rauwe, laag gestemde stonerrock en metal riffs, meerstemmige zanglijnen en progressieve, atmosferische muzikale landschappen.

Een episch, intergalactisch verhaal loopt als een rode draad door de nummers van Stone Golem. Dit verhaal is terug te vinden in de teksten, muziek en artwork van Stone Golem’s full-length albums “The Universe of…” (2012) en de pas uitgebrachte “In the Shadow of a Titan” (2019). Ook live weet Stone Golem het publiek mee te voeren in hun universum.

Of het nu gaat om een korte explosieve show op een festival of een lang uitgesponnen spektakel in een zaal, de band brengt de nodige podium ervaring met zich mee. Bij de album release show in poppodium Bibelot (februari 2019) pakte de band flink uit door het nieuwe album “In the Shadow of a Titan” volledig integraal te spelen ondersteund door een speciaal gecreëerde visuals en licht show.

Online trekt de muziek van Stone Golem internationale belangstelling. Zo werd de muziek van Stone Golem wereldwijd meer dan 34.000 keer gestreamd op spotify en werd de video van het nummer “Johnny the Spacecowboy” meer dan 6000 keer bekeken op youtube.

Onlangs heeft muzieksite “Never Mind the Hype” de band toegevoegd aan hun “Bruut Nationaal Product” speellijst. Met het nieuwe album “In the Shadow of a Titan” denkt de band alles in huis te hebben om nog meer mensen mee te kunnen nemen op een reis door hun universum.